- -25%
Η βιταμίνη Β-2 είναι γνωστή και ως ριβοφλαβίνη και ανακαλύφθηκε το 1930. Είναι υδατοδιαλυτή βιταμίνη η οποία παρέχεται στον οργανισμό μας μέσω της διατροφής. Πλούσιες πηγές ριβοφλαβίνης περιέχονται στο γάλα, στο τυρί, στο βοδινό κρέας, στα αυγά και στα δημητριακά ολικής αλέσεως. Παρ’όλ’αυτά, 22% των γυναικών και 12% των ανδρών, λαμβάνουν ποσότητες χαμηλότερες της προτεινομένης πρόσληψης. Αν η έλλειψη της ριβοφλαβίνης αυξηθεί, μπορεί να προκαλέσει διαβρώσεις και πληγές στις γωνίες του στόματος, καθώς και δακρύρροια, αίσθημα καύσους και κνησμού στους οφθαλμούς.