ESPA
  • -30%
    Solgar Full Spectrum Curcumin 30 softgels

Το συμπλήρωμα διατροφής Solgar Full Spectrum Curcumin περιέχει εκχύλισμα κουρκουμά (Curcuma longa) με υψηλή περιεκτικότητα στη δραστική ουσία κουρκουμίνη. Η κουρκουμίνηέχει πολλά οφέλη για την υγεία αφού δρα σαν ισχυρό αντιοξειδωτικό προστατεύοντας από τις βλαπτικές ελεύθερες ρίζες και επιπλέον προστατέυει από την υπεροξείδωση των λιπιδίων.

   Εκτός από τη προστασία των μεμβρανώντων κυττάρων ο κουρκουμάς προστατεύει την καρδιά,προλαμβάνοντας της οξείδωση της χοληστερόλης και την αύξηση της "κακής" LDL χοληστερόλης, και εμποδίζοντας τη συσσώρευση των αιμοπεταλιών και το σχηματισμό θρόμβων. 

   Μια από τις πιο σημαντικές δράσεις της κουρκουμίνης είναι η αντιφλεγμονώδης. Έχει την ιδιότητα να μειώνει τη παραγωγή φλεγμονωδών σημάτων, μέσω του μπλοκαρίσματος των προφλεγμονωδών  ενζύμων στον οργανισμό αλλά και των κυτοκινών. Δρα σαν ήπιο μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες χωρίς τις παρενέργειες των φαρμάκων. Μειώνει τον πόνο και τη φλεγμονή σε καταστάσει όπως η αρθρίτιδα, και επιπλέον δρα προστατευτικά στο στομάχι και στο γαστρεντερικό.

   Ο κουρκουμάς αυξάνει τη παραγωγή βλεννίνης, μιας ουσίας που προστατεύει τον γαστρικό βλενογόννο από τους ερεθιστικούς παράγοντες και επιπλέον δρα αντισπασμωδικά. Παράλληλα συμβάλλει στη βελτίωση της διαδικασίας της πέψης των τροφών και της αντιμετώπισης των συμπτωμάτων δυσπεψίας όπως το φούσκωμα, τα αέρια αλλά και η αργή πέψη.

   Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι  η κουρκουμίνη δρα κατά συγκεκριμένων στελεχών βακτηρίων, μυκήτων και ιών, όπως τα staphylococcus, streptococcus, codybacterium, micrococcuspyogenes. Επίσης υπάρχουν δεδομένα ότι η λήψη 80 mg κουρκουμίνης ημερησίως, μειώνει το σχημτισμό των πλακών β-αμυλοειδούς που σχετίζονται με τη νόσο του Alzheimer και άλλες εκφυλιστικές παθήσεις. 

Το συμπλήρωμα διατροφής Solgar Full Spectrum Curcumin περιέχει κουρκουμίνη υψηλής βιοδιαθεσιμότητας, δραστικότητας και απορρόφησης που παραμένει στο αίμα για περισσότερο από 24 ώρες. Η κουρκουμίνη σε μορφή σκόνης ή ως μπαχαρικό, παρουσιάζει δυσκολία στην απορρόφηση από τον οργανισμό, λόγω του ότι η διαλυτότητά της στο αίμα είναι περιορισμένη. Το Solgar Full Spectrum Curcumin περικλείει το εκχύλισμα κουρκουμίνης σε μικροσκοπικά υδρόφιλα σφαιρίδια, τα μικκύλια για πιο δραστική, γρήγορη και αποτελεσματική απορρόφηση. 

 

Συστατικά ανά softgel

Συστατικά Περιεκτικότητα
Full Spectrum Curcumin (turmeric extract [Curcuma longa] [rhizome])  800 mg
Total Curcuminoids 48 mg
Curcumin 40 mg

 

Οδηγίες χρήσης

1 μαλακή κάψουλα ημερησίως

033984595972
1 Αντικείμενο

Προϊόντα στην ίδια κατηγορία

16 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: